Mina andra saknade ängla pälsklingar!

Medans Ricky fanns, tror han var omkring 4-5 år så kom en liten brun långhårig och avlång sötnos hem till oss. En långhårig vacker tax vid namn Ninja.
Ninja var 5 år då hon kom till oss.
Minns det så väl, jag var 11år då och min pappa jobbade dygn i Östersund så det var bara jag och mamma hemma.
Mamma hade pratat med Ninjas dåvarande ägare som jobbade på blombua (blomster affär) i Föllinge, hon berättade att hon hade en tik som hon inte kunde ha kvar eftersom hennes andra tik och denna inte gick ihop.
Och inte kan man motstå hundögon! Så utan pappas vetskap, knatade jag och mamma ner för att "bara" hälsa och titta på Ninja..hon följde med hem.
Det som var tänkt från början var att vi endast skulle vara fodervärdar åt Ninja.
Men när jag fyllde 12 år, var vi i Spanien på semester och jag fick där ett kort, där det stod att din present får du när vi kommer hem, vi köper Ninja åt dig! Snacka om gläjde och hemlängtan då!!!
Ninja och jag, hon var så underbar, följde en vart man än gick om det så var på toan så skulle hon med.
Myshund till tusan, älskade att ligga nära och gosa. Och tjurig till tusan, taxtjurig.
Kunde när man var på promenad bestämma sig för att nu ska jag hem, då la hon sig och vägrade gå ett steg till så då var det bara att vända. Hon älskade även att åka skoter och sprang efter tills man lyfte upp henne och hon fick åka, nöjdast i stan satt hon framför en med tassarna på styret, och på själva skoter skulle hon vara, inte åka i någon kälke bakom inte.
Ninja älskling fick vi ha hos oss tills hon fyllde 11 år. Ninja dog antagligen av ett hjärtsvikt, hennes hjärta slutade att slå hemma. Hon ligger begravd vid våran hundgård i hennes egna hundkorg och med en filt över sig. Älskade och saknade Ninja!

När Ninja fortfarande fanns hos oss kom en liten Jämthunds valp till oss, Tassa.
Underbara Tassa, otur i livet men ändå med världens livslust och massa kärlek att ge.
Under första åren i Tassas liv var hon sjuk väldigt ofta och alltid under älgjakten, insjuknade hon med hög feber och alldels stel i hela kroppen, allra mest i ryggen och nacken.
Flera vänder till veterinären blev det och prover togs men inga svar fanns, tills en dag då mamma kom på att kanske det kunde vara rå älgkött hon inte tålde.
Veterinären skrattade då mamma sa det förslaget och sa: inte kan väl en älghund vara allergisk mot älgkött. Men schi fick hon, för sen den dagen då vi slutade ge Tassa rå älgkött, var aldrig Tassa sjuk igen och karriären som älghund tog fart. Tassa fick äntligen visa vad hon gick för och älgar blev skjuta för henne. Underbara Tassa, världens goaste och gladaste, med henne hade vi alla en speciell relation till då hon bodde inne med oss periderna då hon var sjuk, låg i soffan i hög feber och värk men ändå med en viftande svans. Hon log alltid med hela kroppen.
Älskade Tassa fick somna in även hon vid ålder 11år, hon fick cancer i levern med spridning.
Men en sak är säker att hon springer nu på dianas stiger.
Älskade och saknade Tassa.

Eftersom Tassa var så mycket sjuk under hennes första år så fick min pappa låna en hund till jakten, även det en Jämthunds tik och hon var från samma ställe som Tassa.
Hennes namn var Zita och hon var 5år då hon kom hem till oss.
Goa Zita som log stort med hela tandraden och klappade med käkarna.
Zita var en tjej som antagligen inte fått så mycket närhet då hon kom till oss, vilket gjorde att när hon väl fick det av oss så var det de enda hon ville ha, vara nära, pussas och gosas hela tiden.
I skogen valde hon istället för att jaga älg, springa runt bena på pappa med viftande svans, leende mun och klappande käkar. Och till min stora lycka fick jag Zita av ägaren då han förstod hur bra Zita mådde hos oss. Zita mådde som bäst när hon fick vara med sin flock och sin familj, gå promenader och mysa. Älskade roliga och goa Zita.
Tassa och Zita var som en, sov tillsammans, lekte tillsammans, gjorde allt tillsammans.
Zita fick somna in innan Tassa men jag är helt säker på att den dagen Tassa slutnade sina ögon hämtade Zita hem henne och att dom nu är tillsammans. Älskade och saknade Zita.


                                      "You have left my life but you will never leave my heart"


 

Kommentera gärna: