Sorg, ett av livets kapitel...

Sorg är något som vi flesta upplever någon gång i livet mer eller mindre, någon slags sorg går vi alla igenom.
Min sorg har varit sorg då jag mist mina älskade hundar, en enorm sorg och saknad...men nu, nu har jag känt på en annan slags sorg. En sorg som har blandats med rädsla, saknad och smärta. En rädsla som inte går att beskriva, en sorg som har gjort mig rädd för att tappa fotfästet, en rädsla för att inte ha min trygghet kvar. En smärta så ond att det ej går att beskriva bättre än att känna en ilande smärta i hjärta, kropp och själ. Pappa, min älskade pappa som delade mitt intresse och kärlek för hundar har somnat in, på påskdagen tog han sitt sista andetag.
Kan inte fatta det...
Ena stunden har man honom kvar och i nästa finns han inte.
Samma när ens älskade hundar somnar in, ena stunden pussar man på dom och viskar i deras öra-"jag älskar dig" och man får respons som en slick på kinden eller en go blick som säger detsamma men i nästa är det alldeles stilla och alldeles tyst.
Vet inte hur många gånger jag sa "jag älskar dig pappa" sista tiden och jag fick hela tiden svaret, "jag älskar dig med vännen" men sista gången fick jag inget svar....

Denna tid som gått efter har varit svart, svart och svår men jag överlever, jag måste det.
Jag har min älskade Lexie som behöver mig, stackars älskade Lexie som känner så väl hur jag mår. Hon är känslig i vanliga fall men nu ännu mer, är som ett klister på mig och skyddar mig mot allt, slickar bort mina tårar och tittar på mig med en sorgsen och ängslig blick när jag faller i tårar. 
 Jag har min familj och mina vänner och jag har ett liv att leva och jag ska göra allt för att göra dig stolt pappa, jag ska leva för dig och alla andra som inte fått leva sitt liv fullt ut.


Har ni hört talas om Dianas stigar? Dianas stiger är dit jakthundar kommer den dagen dom somnar in här nere på jorden, (tror att alla hundar kommer dit). Jag tror att det är dit pappa har kommit, till hans älskade hundar och till sin älskade jakt med hundarna.

Sov gott min älskade pappa, tills vi ses igen! <3
 

Kommentera gärna: